Zoeken in deze blog:type hier het onderwerp

zondag 7 oktober 2012

Import Infiniti FX


Ik las onlangs dat de Infiniti importeur niet langer onder de AutoBinck Holding valt met nog maar 1 vestiging in Amsterdam.
Dat het is overgenomen door de Van Kerkhof & Visscher Groep, een importeur van onder andere Nissan, Renault en Dacia.
Dat is mooi want er moet weer wat gebeuren met het merk Infiniti. Het ontbreekt nog te veel aan naamsbekendheid in Nederland, het merk heeft een nieuwe impuls nodig.
Ik hoop dat het de Van Kerkhof & Visscher Groep gaat lukken. Moet je eens kijken op de site met deze link van Autoweek : http://www.autoweek.nl/autonieuws/18397/infiniti-naar-van-kerkhof-visscher of op de officiële site van de Kerhof & Visscher Groep: www.vkv-groep.nl.
Wat een mooie site met een prachtige presentatie van alle in Europa te verkrijgen Infiniti modellen.
Uiteraard hebben ze het economische tij tegen, maar nu gezaaid is straks oogsten.
Er is absoluut een markt voor en dat klinkt zo abstract dat ik daarom liever zeg dat er mensen, liefhebbers zijn die in een dergelijk mooi automerk willen rijden.
Voor de modellen van de Infiniti FX met de bouwjaren van 2003-2008 ben je toch voor een groter aanbod afhankelijk van het aanbod in de USA en daarmee dus van de import uit dat land. 
En dat is geen probleem want een auto uit de USA importeren is ook geen probleem, maar het is de drempel nemen die de meeste mensen tegenhoudt. Het is ook wel een heel georganiseer vooral als je in de importwereld niet thuis bent of je het gewoon aan tijd of zin ontbreekt.
Er moeten in het importproces vele stappen gezet zijn, wil je een auto uiteindelijk voor de deur hebben staan.
Nadat mijn eigen Infiniti Fx35 in 2010 vanuit de USA was geïmporteerd, dacht ik daar moeten meer liefhebbers voor zijn, mede gelet op de vele positieve reacties die ik vanaf dat moment kreeg. 
Als we het over het merk Infiniti hebben, hebben we het toch over het topsegment van de Nissan Corp. Ofschoon het een op zichzelf staand automerk is.
Aan dat luxe segment hangt een behoorlijk prijskaartje waarop prijzen staan vermeld van 85.000 tot 100.000 euro en daarmee is deze auto voor de doorsnee automobielbezitter niet weggelegd. Dat hoeft ook niet want dat geeft de auto exclusiviteit. 
Maar er is hoop want er zijn zat Infiniti occasions te koop, zoals al eerder gezegd, op de Amerikaanse automarkt.
Daar wemelt het van de Infiniti's, daar rijden tienduizenden rond. Dus wat let ons om daar te shoppen op de autosite's van Autotrader.com en Cars.com bijvoorbeeld.
Echter laat je niet misleiden door de prijzen in USD die daar voor de auto's worden gevraagd want daarvoor heb je de auto niet bij je voor de deur. Reken er op dat een Infiniti FX35 uit 2005 met een usd dollar vraagprijs in Nederland voor de deur ongeveer 24000 euro zal kosten en een 2008-er 32000 euro. Dat zijn richtprijzen want die zijn afhankelijk van een hoop factoren:koersverschil, accessoire-opties, km stand, staat van de auto, BPM, invoerrechten, btw etc. 
Dan is er ook nog een autoveilingsite één van (zo niet) de grootste van de wereld namelijk Export Trader.com van Manheim.
Daar worden jaarlijks honderdduizenden auto's verhandeld en over de hele wereld geëxporteerd. Dus je bent zeker niet alleen. Surf eens naar die sites en verlekker je aan die prachtige auto's die daar te koop zijn.
Maar goed weer even met de beentjes op de vloer want het importeren van een auto is een serieuze zaak.
Daar hebben we dus de in auto-import gespecialiseerde bedrijven voor en dat zijn er vele. Allemaal met hun specialiteiten zoals Duitse import, Classic Cars import, Amerikaanse SUV-trucks e.d.
Effex Autoimportbemiddeling is mijn bedrijf en gespecialiseerd in de import van de Infiniti FX35/45.
Bezoek mijn website eens:www.EffexAutoImportbemiddeling.nl
Is uw interesse gewekt en wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte, stuur dan een mail naar:Effex35@gmail.com en u krijgt antwoord.
Case Holland
Geen opmerkingen:

Een reactie posten