Zoeken in deze blog:type hier het onderwerp

zondag 10 juni 2012

Infiniti FX 35


Wat maakt een auto nu "amazing". Er zijn zoveel verschillende modellen auto's en wat de een amazing vind, vind een ander een bullebak. Het is nu eenmaal wel persoonlijk wat iemand van een auto vindt.
Mijn reactie toen ik deze auto voor het eerst op de Nederlandse weg zag aankomen was "wow" wat een auto, en zag de "kont" van de auto even later uit mijn spiegel verdwijnen. Ik kende het merk niet en daarom ben ik op zoek gegaan naar deze auto op internet en kwam er zodoende achter dat het om een Infiniti ging het luxe merk van Nissan, zoals Lexus is van Toyota.
Sinds ik de auto zelf in bezit heb denk ik nog steeds "wow" als ik em de spaarzame keren onderweg tegenkom.Ook uit alle reacties die ik van mensen krijg: wat is dat voor merk, mooi model, mooie auto etc.
Ik ben dus blijkbaar niet de enige die dat vind.
Er moet dus een aantal kenmerken zijn die als algemene deler te beschouwen zijn.

Wel mijn antwoord daarop is de "performance" daarmee wil ik zeggen de vormgeving, het crossover-concept en de prestaties van deze auto. Allemaal gecombineerd in één auto.
De vormgeving is stoer en robuust. Het model van 2003-2008 heeft nog veel ronde lijnen. Bij de latere modellen is dat een beetje verdwenen.De hoge, brede neus en de brede kont maken de auto imposant.
Het crossover-concept de combinatie van sport en suv: sportssuv is goed gelukt al moet je niet denken dat dit een sportwagen pur sang is.
Ofschoon de prestaties van de auto dat wel (enigszins getemperd door het gewicht van 1800-2000 kg.) laten zien.De 280 pk sterke 3,5 liter V6 motor kan in 7,5 sec.op 100 km zitten. Je bent dan ook vaak als eerste weg bij het stoplicht als je dat tenminste wilt. Want gewoon cruisen met de auto kan ook met de soepele automatische versnellingsbak.Wil je toch als eerste weg zijn of gewoon even snel inhalen dan zet je em in de semi (hand)automaat en een tandje terug en dan kan je flink doortrekken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten