Zoeken in deze blog:type hier het onderwerp

zondag 23 januari 2022

Waarop te letten bij aanschaf van de Infiniti FX35/FX45

        Waarop te letten bij aanschaf van de Infiniti FX35/FX45


De modellen van de eerste generatie FX 2003-2008 (en later de FX35/37 QX70) spreken nog altijd voor vele autoliefhebbers tot de verbeelding. Een grote SUV met een 3,5 of 4,5 liter motor met veel pk's en een sportief uiterlijk.

Helaas komen de auto's naarmate de jaren verstrijken ook steeds meer op leeftijd en stijgt het aantal verreden kilometers. Daarmee neemt ook de slijtage aan motor en chassis toe. 

Er zijn wel grote verschillen te onderscheiden onderling qua staat van onderhoud en staat uiterlijk. Alle FX van de serie 2003-2008 zijn vanuit de USA ingevoerd naar Europa en een enkele is in Nederland nieuw op kenteken gezet. 

Ze hebben vaak een lange geschiedenis achter de rug, soms vele eigenaren gehad en zijn ook binnen de Europese landen onderling uitgewisseld omdat het voor een bepaald publiek een aantrekkelijke sports SUV is. De onderhoudshistorie is daardoor vaak ook niet meer goed te achterhalen. Advies probeer de historie bij aankoop zoveel mogelijk duidelijk te krijgen o.a.met onderhoudspapieren.

Met vele automodellen is het zo dat het "liefde" op het eerste gezicht kan zijn en men zich daardoor teveel laat leiden. Zo ook met de Infiniti FX, echter koop deze auto dan wel met de bereidheid om geld te investeren in onderhoud, zoals dat ook met het bezit van oldtimers is.

Het is daarom nu heel belangrijk om bij aanschaf, de auto aan een uitvoerig onderzoek zowel technisch als aan chassis en carrosserie te laten onderwerpen bij een onafhankelijk onderzoeksstation of betrouwbaar garagebedrijf. Koop met een garantie van bijvoorbeeld een halfjaar.

Als bovenstaande wordt opgevolgd kan men nog steeds een mooie FX kopen en er veel plezier aan beleven.

Als deze auto's eenmaal de leeftijd van 15 jaar zijn gepasseerd (youngtimer-regeling) zijn ze ook als  bedrijfsauto interessant geworden ivm lage bijtelling.

Onderdelen zijn nog steeds zowel gebruikt als nieuw goed te krijgen.

Effex4Parts levert deze onderdelen voor alle Infiniti en Nissan al vele jaren zowel naar binnen-als buitenland.

Informeer vrijblijvend voor onderdelen: beschrijf onderdeel, bouwjaar en chassisnummer auto, type auto.

Effex4Parts

Case Holland
1 opmerking:

  1. Hallo FX35 liefhebbers. Ben nieuw op dit forum, dus "have mercy" als ik domme vragen stel. Sinds begin Jan.2022 ben ik de trotse eigenaar van een wonderschone FX35 met nog maar 80.000 mijlen op de teller. De eerste 2000-3000km zitten er inmiddels op,.. en het ding rijdt werkelijk fantastisch. Mijn vrouw kreeg afgelopen week helaas de 1e storing. De motor onderweg sloeg eerst onverwacht af en ze kreeg de volgende melding op het dashboard: in t midden tussen de klokken "SLIP" en tegelijkertijd geheel rechts het lampje "VDC OFF". Het schijnt iets met de traction controll te zijn volgens het instructie boekje. Echter start de auto ook moeilijker nu. Terwijl de motor eerst meteen aan vloog bij de eerste aanzet vd startmotor. Nu moet ik wel 10 seconden doorstarten voor de motor aan springt. Rijden doet de FX nog steeds prima en als de motor eenmaal is aangeslagen , loopt ie wel mooi en regelmatig.

    BeantwoordenVerwijderen